Innledere 2019

ola_strand_bluewrap.jpg
OLA H. STRAND

Administrerende direktør – Bluewrap

Strand har jobbet en årrekke innenfor internasjonal logistikk. Han har blant annet vært med på å bygge opp Essos regionssenter i Midt-Norge. Han har også vært toppsjef i bedrifter som SAS Norge og Coop NKL. Siden 2018 har han vært CEO i Bluwrap, som har hovedkontor i San Fransisco. Strand er utdannet fra Norges Handelshøyskole, Krigsskolen og Trondheim Økonomiske Høgskole

ARNE HJELTNES

Arne Hjeltnes, næringslivsmann, TV- personlighet og forfatter. Han har vært ansatt i Eksportutvalget for fisk i Hongkong og har vært kommunikasjonsdirektør i Marine Harvest.

Maren Hjort Bauer foto.jpeg
Maren Hjorth Bauer

Ceo og medgründer av Katapult Ocean

Katapult Ocean har i oppdrag å støtte og investere i havteknologi-startups som skal løse utfordringer i havet og finne nye bærekraftige muligheter. Katapult Ocean har allerede gjort millioninvesteringer i en rekke internasjonale tidligfasebedrifter. Tanken er å bygge et globalt økosystem for å hjelpe oppstartsselskaper som har en positiv påvirkning på havet. Katapult Ocean dekker sektorer som transport, havets helse, oppdrett og fiskeri, energi og utforskning av nye områder. Katapult Ocean bygger et globalt økosystem for hav, teknologi og bærekraft, i tillegg til å skape oppmerksomhet rundt de store forretningsmulighetene i den blå økonomien. Hjorth Bauer har over ti års ledererfaring fra store selskaper som Wallenius Wilhelmsen, Orkla og McKinsey & Co. Maren har en mastergrad fra London School of Economics og en bachelorgrad fra Norwegian School of Economics and Business Administration.

IMG_1062.jpg
Tomasz Gondek

CEO, SensDx

Gondek har vært involvert i en rekke innovative startup-bedrifter. I tillegg var han svært sentral i utviklingen av en by i Polen, som gikk fra å være preget av negativitet og fraflytting, til å bli sentral i den teknologiske utviklingen. I dag er det en moderne by, med flere innbyggere, offentlige institusjoner, et rikt næringsliv og positivisme. Han skal fortelle oss om denne utviklingen.

Rafal_Dutkiewicz_by_Maciej_Kulczynski.jp
Rafał Dutkiewicz

I 1982 ble han uteksaminert i anvendt matematikk ved Fakultet for grunnleggende teknologiske problemer ved Wrocław teknologiske universitet. Han ble valgt til ordfører i Wroclaw i 2002. Siden har han vært ordfører frem til i 2018 med svært stor støtte.

 

Under ledelsen hans har Wrocław opplved det største antallet investeringer i sin etterkrigshistorie. I løpet av den tiden, i området rundt Wrocław kommune, har over 40 000 arbeidsplasser blitt skapt av utenlandske investorer, og mer enn 120 000 arbeidsplasser er skapt av lokale virksomheter. Byen har også vært vertskap for en rekke store mesterskap.

 

Rafal er en ettertraktet foredragsholder og inspirator på mange arenaer og i 2019 holder Rafal foredrag i den tyske «Bundestag» om sine bedrifter og suksess som leder. 12. september kommer han altså til Sandnessjøen.

Politiker og tidligere ordfører i byen Wrocław.

kim-rune-b bøe.jpg
Kim Rune Bøe
Prosjektleder - NTS Management

Bøe er tidligere kaptein i Norsk Fisketransport AS og jobber nå som prosjektleder i NTS Management AS. NTS Management AS leverer kvalitets- og sikkerthetssystemer til båter, oppdrettsanlegg og landkunder i Midt- og Nord-Norge. De gjennomfører HMS-og internkontroll og tilbyr utarbeidelse, gjennomføring og vedlikehold av ledelsessystemer og sikkerhetsstyringssystemer.

CWS.jpeg
Christin Walen Strand

NAV leder

Strand er utdannet jurist fra Universitetet i Bergen(2006). Har arbeidet i kontraktsavdelinger innenfor Olje- og gass i Bergen i Selskapene Statoil og Aker Solutions. Fra 2010 jobbet hun i Sandnessjøen Engineering som etter hvert ble Aker Solutions. Her var hun HR Leder og kontraktsansvarlig i Helgeland V&M. I 2016 startet hun som leder i NAV i Alstahaug og er tjenesteområdeleder for Herøy, Dønna, Træna og Leirfjord. Hennes klare oppgave her er å tydeliggjøre og jobbe for Navs samfunnsoppdrag, som er å få befolkningen i arbeid.

Fredrik_Nordøy.png
Fredrik Nordøy, 
Daglig leder Nordøy Sea AS

Fredrik Nordøy, Daglig leder, Nordøy Sea AS. Allerede som 22-åring drev han på med fiskeeksport i stor skala til Sør-Korea ved siden av økonomi-studiene. Selskapet hans leverer laks til markeder i Asia og Europa, men har også engasjert seg i salg av hvitfisk. Sammen med Henry Thomassen har han også startet et eget rederiselskap, startet med forsøk på torskeoppdrett og opprettet Leines Utvikling AS som jobber med prosessering av kongsnegl.

Henry Thomassen.png
Henry Thomassen,
Daglig leder, Ecomarin Seafarm AS

Henry Thomassen, Daglig leder, Ecomarin Seafarm AS. Selskapet driver med både rensefisk, torsk og storsmolt ved havbrukssenteret på Dønna. Sammen med Fredrik Nordøy har han også startet et eget rederiselskap, startet med forsøk på torskeoppdrett og opprettet Leines Utvikling AS som jobber med prosessering av kongsnegl.

ØyvindAndreHaram.jpg
Øyvind André Haram

Kommunikasjonssjef i Sjømat Norge.

Haram jobber med omdømmebygging (Laks er viktig) og har ansvaret for kompetanse og rekruttering. Han er tidligere fiskerijournalist fra NRK og har jobbet som informasjonssjef i Fokus Bank (nå Danske Bank) før han begynte i Sjømat Norge i 2010. De siste årene har Øyvind jobbet mye med Sjømat Norges nye visjon: Et Blått Taktskifte, som handler om potensialet til sjømatnæringen og hvordan skape mer vekst

Geir L. Kjersem.jpg
Geir L. Kjersem

Siv.ing fra NTNU (1973) og siv.øk fra NHH, Bergen (1978).  Har arbeidet med offshore teknologiutvikling i Aker, Norsk Hydro og i Odfjell Drilling i ca 20 år.  Ble partner og daglig leder/styreleder i LMG Marin i 1994 og har ledet arbeidet med utvikling av marin teknologi for dypt vann i værutsatte områder.  Fra 2010 engasjerte LMG Marin seg i teknologiutvikling av flytebroer for brede, norske fjorder.  Geir Kjersem er deltidspensjonist, men arbeider nå bl.a som rådgiver for LMG Marin på flytebroer.

Kurt Jessen Johansson.jpg
Kurt Jessen Johansson

Leder – Kysthavnalliansen

Johansson har bred erfaring fra næringsliv og offentlig forvaltning. Han har blant annet vært regionsdirektør i NHO Nordland i åtte år. I dag er han leder av Kysthavnalliansen. I tillegg er han Havnedirektør for Helgeland havn IKS og Havnesjef i Mosjøen Havn. Jessen Johansson er utdannet førstekandidat ved Norges landbrukshøgskole og har også lang erfaring fra skogeiersamvirket og skogforvaltning.

bjorn-tore_Brønlund.png
Bjørn-Tore Brønlund

Direktør Bedriftsmarkedet i Helgeland Sparebank

Bjørn-Tore begynte som bedriftsrådgiver i banken i 1993, og har hatt ulike stillinger innenfor bedriftsmarkedet frem til han ble leder av bedriftsdivisjonen fra 2015. Han har også i en periode på 3 år vært økonomisjef i Nordmiljø AS. Bjørn-Tore er leder for bankens kredittutvalg, og er styremedlem i Brage Finans AS og medlem av selskapets kredittutvalg. Han er også møtende varamedlem til styret i Helgeland Invest AS. Bjørn-Tore er Diplomøkonom fra Handelshøyskolen BI, samt en master i Strategisk ledelse fra NTNU

Allan Ellingsen.jpg
Allan Ellingsen

Statssekretær

Allan Ellingsen har tidligere vært fylkesleder i Nordland Frp. 35-åringen har vært varaordfører i Bodø kommune og har lang fartstid fra kommune- og fylkespolitikken. Allerede som 19-åring ble han valgt inn i kommunstyret i Vågan. Siden januar 2019 har Ellingsen vært statssekretær for statsråd Jon Georg Dale i Samferdselsdepartementet. Han har studert statsvitenskap ved NTNU og Organisasjon og ledelse ved Høgskolen i Bodø.​

Atle_Mortensen.jpg
Atle Mortensen

Seniorforsker, NOFIMA

I tillegg til å være seniorforsker i NOFIMA, leder han Det nasjonale avlsprogrammet for torsk. Han er zoo-fysiolog av utdannelse, med doktorgrad fra UiT. Han er også professor i oppdrettsteknologi ved UiT.

Anette.jpg
Anette Kristine Davidsen

Prosjektleder, LetSea

Anette har ansvar for samfunns-, miljø-, og myndighetskontakt. Davidsen har tidligere arbeidet i Fiskeriparken Egga Utvikling og i Agenda Nord-Norge. Hun har også vært politisk aktiv.

Katarzyna-Pala1.jpg
Dr. Katarzyna Pala

Medgründer og administrerende direktør i Fish Farm Solutions

Fish Farm Solutions - en innovativ oppstart som gir diagnostiske teknologier til havbruk. Dr. Påla er også forretningsutviklingsdirektør og aksjonær i SensDx, en medisinsk oppstart som utvikler forstyrrende diagnostiske tester. Med en doktorgrad innen bioteknologi og erfaring innen IP-beskyttelse og forretningsutvikling, har Katarzyna unike evner til å oppfylle markedets behov ved vitenskapelige ideer. Hun fikk sin erfaring blant annet i et av de største FoU-sentrene i Europa, polsk senter for teknologiutvikling (tidligere Wroclaw Research Center EIT +) og som besøkende stipendiat på Innovation Campus ved University of Wollongong. Hennes utdanning inkluderer Wroclaw University of Technology (Master of Biotechnology), University of Wroclaw (Ph.D. in bioteknologi), Jagiellonian University (Postgraduate Studies in Fakultet for farmasi, and Institute of Intellectual Property Law Institute, Postgraduate Studies in Intellectual Property) and WSB University of Wroclaw, Technology Brokering Course.

Ordfører_Bård_Anders_Lange.jpg
Bård Anders Langø

Ordfører i Alstahaug kommune (AP)

Langø har sittet i kommunestyret som representant fra 2007 og var fram til 2011 leder av planutvalget. Han kom fra jobben som Salgssjef ved Rica Hotel Sandnessjøen og har bakgrunn som selger og ansatt i skoleverket.